Att sätta upp en WordPress-sajt är enkelt. Det tar bara några minuter att installera WordPress på ett webbhotell. Någon dag att hitta och installera några enkla plugins och ett tema. Det tar däremot veckor, kanske månader, att fylla webbplatsen med information. Om du har otur kan du förlora kontrollen över din webbplats och allt ditt arbete gå förlorat. Ett bra webbhotell har säkert en backup du kan få uppladdad, men det är inte säkert att allt du lagt in finns i denna backup. Flera webbhotell har också ganska komplicerade metoder som de ber dig använda för att säkra upp din webbplats efter en attack. Det kan bli en massa onödigt arbete bara för att återställa något som ser ut som det du hade på plats en vecka innan olyckan. Här följer 10 handfasta råd på hur du kan göra din webbplats lite säkrare.
- Använd aldrig ordet ”admin” som användarnamn, hitta på något hemligare för det konto som du använder som administratör av din webbplats.
- Använd aldrig samma lösenord på två webbplatser, se till att de är långa och komplicerade (här hittar du ett enkelt lösenordstips).
- Se till att din installation alltid är uppdaterad med den senaste versionen av WordPress, plugins och temafil.
- Ta bort temafiler och plugins som du inte använder.
- Skapa dolda inloggningssidor, alla som vill attackera en WordPress-sajt känner till domän.se/wp-admin. Det finns många plugins som du kan använda, t.ex. Stealth Login Page.
- Se till att begränsa antalet tillåtna inloggningsförsök, prova Limit Attempts.
- Ta bort felmeddelande från inloggningssidan, det kan ge hackers ledtrådar till vad de gör för fel när de inte lyckas. Prova med Acunetix Secure WordPress (som har en del andra smarta funktioner som ökar säkerheten).
- Virusskydda din installation med Anti Virus. Låter lite underligt kanske, men det finns vissa temafiler som erbjuds för gratis nedladdning som är preparerade. Därför är det en bra idé att använda ett tema som kommer från WordPress själva tills dess att du lärt dig vilka källor du kan lita på.
Lämna ett svar