Site icon Xponent

Honey Honey Spice Company

För det nystartade företaget Honey Honey Spice Company har Xponent tagit fram en grafisk profil med en logotyp, förpackningsdesign och en webbplats. Uppdraget har vi gjort tillsammans med vår vapendragare Christer Leivo, som vi har samarbetat länge med när det kommer till information och marknadsföring av öl, vin och sprit.

Denna gång handlade det dock inte om alkohol utan om kryddor, om än i en förpackning som är lite annorlunda. Företaget levererar sina kryddblandningar i aluminiumburkar, samma burkar som normalt innehåller öl eller läsk.

illustration: Sabina Norblad

Vi började med att ta fram några idéskisser till logotyper och valde tillsammans med kunden en inriktning. Tanken var att logotypen skulle vara tydlig och gå att känna igen på håll. Vi landade i formen här ovan. Därefter gick vi vidare med att fundera ut en design för Honey Honey Spice Companys lite udda förpackning. Till vår hjälp hade vi den mycket drivna illustratören Sabina Norblad som skapade en mängd illustrationer av kryddor och örter. Vi valde till slut att använda Sabina Nordblads illustrationer av kryddor och örter som ett mönster på burkarna. Designen trycktes sedan på speciella etiketter för aluminiumburkar. Burkarna som öppnas på sedvanligt burksätt lvereras med lock. Till locket och som avatar för olika sociala medier tog vi fram en rund version av logotypen.

Slutligen skapade vi en webbplats för företaget där kryddorna också kan köpas i en webbshop.

Exit mobile version