Ställ något tufft framför din WordPress-installation som stoppar alla försök till intrång. Vi provade Ninja Firewall för WordPress när det gick ett tåg med attacker tidigare i våras riktat mot WordPress-sajter som inte var uppdaterade. Resultatet var oerhört positivt.
Inte en vanlig plugin
Ninja Firewall installeras som en vanlig plugin, men fungerar lite annorlunda. En normal plugin agerar först när WordPress aktiverats. Det finns en massa ”skydds-plugins” som är just rena plugins och deras sätt att agera begränsas av WordPress, mest tydligt i hur många anrop per sekund de kan hantera.
Ninja Firewall å sin sida är egentligen inte en plugin, utan en fristående applikation som agerar som en brandvägg (firewall) ska, innan anropet når webbaplikationen. Den absoluta fördelen Ninja Firewall har är hur snabbt den kan agera och hur många anrop den klarar per sekund, ingen säkerhetsplugin kommer i närheten av den i effektivitet.
Anledningen till just detta WordPress-tips är ett mail från en Ninja Firewall-installation som damp ner i morse. I ett tidigt skede kom ett besked om att en attack inletts mot en server. Att kunna agera i tid för att avvärja hotet istället för efteråt när skadan redan är skedd är värt många timmar och en massa sluppen irritation. I detta fall räddade Ninja Firewall dagen.
Ninja Firewall kommer i två versioner, en gratis och en betald. Den här artikeln ger dig inga tips om hur du skall ställa in brandväggen för bästa effekt. Det behövs inte då den trots sin komplexitet är självinstruerande och ger många tips på hur du kan finjustera inställningarna för bästa resultat. En bra funktion är att det går att sätta upp en extra inloggning innan din WordPress-inloggning vilket försvårar attacker, tänk bara på att du måste noggrant notera ditt användarnamn och lösenord.
Lämna ett svar